God mat lagad från grunden

Om vår skolmat

Matmästarna levererar hemlagad, god och näringsrik lunch till förskolebarn och skolbarn sedan 15 år i Södertälje med omnejd.

Maten tillagas med omsorg av utvalda råvaror och är energi-och näringsrik. Det gör att barnen orkar med alla aktiviteter under en dag och har en bra förutsättning för att ta till sig ny kunskap. Maten levereras i värmeskåp, med våra egna bilar.

Beställ skolmat från oss

Vi ställer höga krav på oss själva
Lunchen ska vara något att se fram emot under dagen. Måltiden ska grundlägga en bra relation till mat, svensk husmanskost och goda matvanor samt betona måltidens sociala inverkan på individ och grupp.

Kvalitet
Maten ska vara god, vara fri från onödiga tillsatser, omväxlande och ska gå att ursprungs-och innehållsdeklareras så långt det är möjligt. Härdat fett (transfett) används inte. Vårt kök följer gällande livsmedelslagstiftning och har godkänt egenkontrollprogram. Vi tillagar maten så nära serveringstillfället som möjligt. Verksamheten utvärderas genom årliga Matrådsmöten eller uppföljningsmöten med uppdragsgivaren.

Specialkost
Många av våra elever har krav på matens sammansättning. Vi är vana att tillgodose önskemål om vegetarisk, gluten- och laktosfri kost.

Kom i kontakt

Har du frågor eller vill beställa vår skolmat? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!