Om oss

Känn vår matglädje

I vårt kök har vi aldrig tråkigt. Vi inspireras av det nya lika mycket som av det traditionella. Vi tar intryck från säsongens råvaror, Mexicos friska, heta smaker, Asiens spännande kryddor, all den goda maten som finns runt Medelhavet och vår husmanskost.

Vi tycker att det är fantastiskt att arbeta i en bransch där fantasi och kunskap går att kombinera i det oändliga. Vi hämtar ofta intryck och idéer från resor, restaurangbesök, recept, matbilder och från olika mässor som vi besöker. 

Vår mat är lagad från grunden

Vi kombinerar våra rätter med omsorg och kärlek tillsammans med utvalda råvaror. Kan vi så väljer vi ekologiska råvaror, gärna närproducerat. Vi är övertygade om att det påverkar vårt välbefinnande. Vi vill att du även ska må bra inuti kroppen då du ätit hos oss.

Vi är ett bra team

Navet i företaget är våra duktiga medarbetare, vårt kök samt passionen för god och vällagad mat.  

Matmästarna drivs av Jenny Tilegrim med personal sedan många år. Bolaget bildades 2007 då även vår populära lunchrestaurang i Volkswagenhuset öppnade.

Vi är ett bra team och de flesta av oss har arbetat många år tillsammans, alla med olika personligheter, erfarenheter och olika nationaliteter, som alla bidrar med sitt bästa till företaget.

Tidigare hette vi Alla Tiders Matlagare Södertälje och namnet byttes våren 2017 till Matmästarna när företaget blev helt familjeägt.

Vi gör biogas

En viktig del i vårt hållbarhetsarbete är att våra matrester återvinns och blir till biogas. Självklart källsorterar vi vårt övriga avfall från köket och återvinner vårt matfett som även det blir till biogas. Det känns spännande att bidra till en grönare framtid redan idag.
 
2023 blev det 45 ton matavfall!

Alltid svenskt kött och svensk kyckling hos oss

Vi serverar Svenskt kött och Svensk kyckling på vår lunchmeny. Något vi är väldigt glada och stolta att kunna erbjuda dig som gäst hos oss.
  

Vi tar ansvar

Att arbeta med mat i den omfattning vi gör innebär stora miljöpåfrestningar.  Vi tar ansvar för vår omvärld genom att:

Välja ekologiska råvaror i möjligaste mån.

Enbart servera MSC-märkt fisk. 

Servera Fairtrade-märkt kaffe.

Skänka överbliven mat till en av ortens församlingar.

Ta hand om vårt matsvinn.

Tanka diesel HVO100 eller biogas i våra bilar. 

Använda en miljöanpassad papperspåse istället för plastpåsar.

Mer om Jenny Tilegrim, grundare och VD

Tillsammans med ett kreativt, drivet gäng har jag drivit Matmästarna sedan 2007. Jag älskar mat och restauranglivet och det är verkligen en ynnest att få jobba med det jag brinner för. Jag har en stor bredd inom mitt yrke och i det vardagliga arbetet, vilket gör det ännu roligare.

Under åren 2009 – 2016 lagade jag mat till OS-landslagen för längdskidåkning, segling och simning. Jag har bl.a. varit med vid tre OS: Vancouver 2010, London 2012 och Rio 2016.

”Det är omöjligt att prestera på topp utan rätt mat. Dessutom gör god, nyttig och vällagad mat dig lycklig!”.

Jag har sedan restaurangskolan hunnit ha många ansvarsroller inom restaurangvärlden. Jag har också medverkat i Tv-programmen Nya Landgång och Atleterna samt skrivit recept för tidningen Runners World. 

Så här arbetar vi

Hållbart

För oss är hållbarhet viktigt. Våra matrester blir till biogas. Det blir ca 45 ton på ett år!

Lagat från grunden

Vår mat är tillagad från grunden med kärlek och omsorg tillsammans med utvalda råvaror

Matglädje

I vårt kök har vi aldrig tråkigt. Vi inspireras av det nya lika mycket som av det traditionella.

Kom i kontakt

Har du frågor om oss och vår verksamhet? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!