OM VÅR SKOLMAT

 

Matmästarna levererar hemlagad, god och näringsrik lunchmat till förskolebarn och skolbarn sedan 15 år i Södertälje med omnejd.

 

Maten tilllagas med omsorg av utvalda råvaror och är energi-och näringsrik. Det gör att era barn orkar med alla aktiviteter under en dag och har en god förutsättning för att ta till sig ny kunskap. Maten levereras i värmeskåp, med våra egna bilar.

 

Vill ni veta mer? Kontakta oss på telefon 08-553 865 75 eller på e-post

 

  

 

VI STÄLLER HÖGA KRAV PÅ OSS SJÄLVA

Lunchen ska vara något man ser fram mot under dagen. 

Lunchen ska ge pigga, friska barn samt ge ork för lärandet under hela dagen. Måltiden ska grundlägga en bra relation till mat, svensk husmanskost och goda matvanor samt betona måltidens sociala inverkan på individ och grupp. 

 

KVALITET

Maten ska vara god, fri från onödiga tillsatser, omväxlande och ska gå att ursprungs- och innehållsdeklareras så långt det är möjligt. Härdat fett (transfett) används inte.

 

Vårt kök följer gällande livsmedelslagstiftning och har godkända egenkontrollprogram. Vi tillagar maten så nära serveringstillfället som möjligt. Verksamheten utvärderas genom årliga Matrådsmöten eller uppföljningsmöten med uppdragsgivaren. 

  

AVVIKANDE KOST

Många av våra elever har krav på matens sammansättning. Vi är vana att tillgodose önskemål om vegetarisk, gluten- och laktosfri kost.