OS Canada 2010

Söndag 14 februari 2010

 

UPPLADDNING TILLSAMANS MED SVENSKA LANDSLAGET INFÖR OS I CANADA

Jenny åker i dagarna till Canada för att vara med under de svenska längdskidåkarnas och uppladdning inför OS i Canada. Uppladdningen sker i vackra Mount Washington och Jenny kommer att se till att skidåkarna får i sig en massa god och nyttig energi.

RAPPORT FRÅN APEX MOUNTAIN - CANADA

Efter knappt en vecka i Apex Mountain så har större delen av skidlandslaget åkt vidare till Canmore och världscupstävlingarna där under helgen. Här i Apex har uppladdningen varit den bästa tänkbara, bra snö- och spårförhållande, bra boende och bra stämmning i laget.

Jag har lagat frukost, lunch och 3-rätters middag under dessa dagar, totalt har jag inhandlat ungefär 60  påsar med mat!! Laget har tränat 2 pass/dag, övrig tid har spenderats på att gå igenom åkteknik, vilat och såklart ätit en massa bra mat!

Nu laddar vi för de sista tävlingarna i Canmore innan OS drar igång! 

 Jenny Tilegrim - Apex Mountain, Canada

"Bästa tänkbara uppladdning"
Joakim Abrahamsson - förbundskapten

  EN DAG I MOUNT WASHINGTON - CANADA

 Nu har längdskidåkarna anlänt till Mount Washington. Idag har de flesta åkarna "bara" tränat ett pass och eftermiddagen har tjejerna ängnat åt pusselläggning medans killarna spelat wiispel.

Till middag har serverats en Mexikansk Buffé med bla Chili con Carne, Kycklingfajitas, räkcheivice olika sallader och som avslutning, grillad ananas med myntamarinerade jordgubbar och vaniljyoghurt.

OS ÄR IGÅNG - SVERIGES FÖRSTA GULD!

Kalla fick bästa möjliga start på sitt debut-OS. I sitt första lopp någonsin i OS-sammanhang vann hon efter en nervös upplösning där hon till slut stod som segrare, sex sekunder före tvåan Kristina Smigun-Vähi från Estland.