Recept i Runners World

Lördag 26 januari 2013

 

Detta recept är inspirerat av brottartjejerna, som ofta vill hålla igen lite med kolhydraterna. Receptet innehåller kyckling och kikärtor som är fettsnåla bra proteinkällor, härliga grönsaker med syra från lime och hetta från chili och vitlök.

En fräsch rätt som passar bra på sommaren!

KYCKLINGFILÉ MED CEVICHE PÅ BÖNOR, TOMAT OCH AVOKADO

2 personer
2 st kycklingfiléer
1 tomat
1 avokado
1 brk kikärtor
½ röd paprika
½ rödlök
½  färsk chili
1 vitlöksklyfta
5 msk limejuice eller citronjuice
3 msk olivolja
½ kruka   finhackad koriander
salt och svartpeppar från kvarnen

CEVICHE

Finhacka tomat, avokado, paprika, lök och chili. Lägg allt i en skål och tillsätt de sköljda bönorna. Smaksätt med pressad vitlök, limejuice, olivolja, finhackad färsk koriander samt salt och svartpeppar från kvarnen. 

KYCKLINGFILÉ

Bryn kycklingfilén i het panna med lite olja, krydda med salt och svartpeppar från kvarn.